banner

Jakim imunitetom do zdravlja!

Jakim imunitetom do zdravlja i pobjede nad bolestima i virusima

Godina 2020. ne čini se najuspješnijom godinom za veliki broj ljudske populacije. Uz brojne svakodnevne i životne prepreke, glavni razlog tomu jest svakako pandemija koronavirusa (COVID-19).

Koronavirus, osim što je ostavio i ostavlja nepovoljne gospodarske i ekonomske posljedice, mijenja naš svakodnevni život, uključujući i društveni život te donekle i slobodu kretanja. Samim time utječe i na naše mentalno i fizičko zdravlje te propituje koliko su higijena, jak imunitet i zdrav način života važan dio naše svakodnevice.

Upravo promicanje jačanja imuniteta i zdravog načina života cilj je lanca teretana Gyms4You, jedinog lanca teretana u Hrvatskoj koji funkcionira po europskom načinu poslovanja, a koji su otvoreni 0-24 sata na dan, prilagođavajući se sportskim navikama i slobodnom vremenu svakog pojedinca. Goran Klikšić, član Gyms4you tima važnost jačanja imuniteta je potvrdio izjavom: Zavod za javno zdravstvo propustio je iskomunicirati s javnošću koliko je važno održavanje zdravlja, kako fizičkog, tako i psihičkog.

Goran Kliškić – Gyms4you

Podsjećamo, u borbi protiv svih bolesti, ne samo virusa, važno je imati jak imunitet. Imunitet se, uz tjelovježbu, jača i drugim načinima, a neki od njih su:

  • Pravilna prehrana bogata vitaminima i mineralima
  • Unos dovoljne količine vode
  • Održavanje higijene, posebice higijene ruku
  • Dovoljna količina sna
  • Boravak na svježem zraku
  • Smanjenje količine stresa

Iako na smanjenje količine stresa ili količinu sna ponekad ne možemo direktno djelovati zbog ubrzanog načina života i brojnih obaveza, uz pravilnu prehranu, higijenu te tjelovježbu, količina stresa se može znatno reducirati, dok imunitet jačati.

Nadalje, tjelovježbom se unaprjeđuje kvaliteta života i zbog utjecaja na mentalno zdravlje. Aerobnim vježbanjem se povećava razina endorfina, hormona koji potiče osjećaj sreće i energije, kao i razina dopamina i serotonina, hormona koji potiču osjećaj zadovoljstva. Također, smanjuje se razina kortizola, odnosno hormona stresa, a istraživanja su pokazala da čak i kratkoročna tjelovježba ima pozitivan utjecaj na naše mentalno zdravlje.

Budući da je tjelovježba esencijalni dio jačanja imuniteta te zdravog i sretnog života, pandemija virusa bi, umjesto demotiviranja, upravo trebala potaknuti na osvještavanje o zdravlju i važnosti tjelovježbe. Ako se pitate gdje i kako započeti, Gyms4you teretane su idealno odredište.

Naime, Gyms4you teretane su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobile odlične ocjene za provođenje propisanih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa. Štoviše, velik dio propisanih mjera i odgovorno poslovanje već su bili ustaljeni u njihovom radu, što samo iskazuje profesionalnost ovog tima.

Stoga, ništa vas ne sprječava da sigurnim koracima krenete ka zdravlju. Nakon godišnjeg odmora, puni vitamina D i odmorne glave, Gyms4you vas spremno čeka za nove, zdrave pobjede.

Izvor:
MojKvart.hr

Read more

Search

+